Sveriges nationaldag 2025Sveriges nationaldag infaller: Fredag 6 Juni

Visa listan med alla temadagar

Sveriges nationaldagSveriges nationaldag firas den 6 juni varje år för att hedra landets historia, kultur och identitet. Denna dag markerar till minne av när Gustav Vasa valdes till kung år 1523 och Sverige blev en självständig nation.

Nationaldagen firas över hela landet med olika evenemang, ceremonier och traditioner. Det är en dag för att visa stolthet över Sverige och för att fira det svenska arvet, demokratin och de värderingar som landet står för.

Under nationaldagen hålls flaggceremonier, konserter, parader och andra festliga aktiviteter. Många människor klär sig i de svenska färgerna blått och gult och samlas för att delta i firandet tillsammans med familj och vänner.

Nationaldagen är också en tid för reflektion och för att uppmärksamma det som gör Sverige unikt som nation, inklusive dess kultur, natur och samhälle. Det är en dag för att främja en känsla av samhörighet och enhet bland det svenska folket.

Sveriges nationaldag en speciell och betydelsefull dag som firas för att hedra och fira landets historia och identitet samt för att främja en känsla av gemenskap och stolthet bland det svenska folket.


Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Sveriges nationaldag? | Vilket datum är Sveriges nationaldag? | Datum Sveriges nationaldag? | Sveriges nationaldag datum?