Sveriges Raoul Wallenbergdag 2024Sveriges Raoul Wallenbergdag infaller: Tisdag 27 Augusti

Visa listan med alla temadagar

Sveriges Raoul WallenbergdagRaoul Wallenbergs dag är en årlig händelse som äger rum den 27 augusti för att hedra minnet av Raoul Wallenberg, en svensk diplomat som räddade tusentals judar under andra världskriget.

Denna dag är till för att hedra Wallenbergs mod och humanitära insatser, samt för att uppmärksamma vikten av att kämpa för mänskliga rättigheter och mot förtryck och intolerans.

Raoul Wallenberg var en av de modiga personerna som stod upp mot nazismen och hjälpte judar att undkomma förföljelse och deportation till koncentrationsläger genom att utfärda skyddspass och göra andra riskfyllda insatser.

På Raoul Wallenbergs dag hålls olika ceremonier, minnesstunder och evenemang för att hedra hans minne och för att reflektera över hans liv och gärningars betydelse.

Det är också en dag då man kan inspireras av Wallenbergs mod och engagemang för att främja rättvisa och medmänsklighet i världen.


Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Sveriges Raoul Wallenbergdag? | Vilket datum är Sveriges Raoul Wallenbergdag? | Datum Sveriges Raoul Wallenbergdag? | Sveriges Raoul Wallenbergdag datum?