Pingstafton 2025Pingstafton infaller: Lördag 7 Juni *
* Dag som byter datum beroende på år

Visa listan med alla temadagar

PingstaftonPingstafton, även känd som aftonen före pingstdagen, är en kristen helgdag som firas till minne av den heliga Andens utgjutande över Jesu lärjungar. Det är en tid för glädje och firande för troende över hela världen, då de minns och reflekterar över Andens närvaro och kraft i sina liv.

Enligt den kristna tron skedde den första pingsten femtio dagar efter Jesu uppståndelse från de döda. På den dagen samlades Jesu lärjungar i Jerusalem och fick den heliga Andens gåva, som gav dem kraft att predika evangeliet och sprida budskapet om Guds kärlek till alla folk och nationer.

Pingstafton är en tid för troende att fira Andens närvaro och kraft i sina egna liv och att tacka Gud för den gåva som den helige Anden ger dem. Det är en tid för att be om Andens vägledning och kraft i sina liv och för att sträva efter att leva i enlighet med Guds vilja.

En vanlig tradition som firas under pingstafton är att delta i gudstjänster och andakt för att hedra Andens utgjutande över Jesu lärjungar. Det är en tid för lovsånger och bön, då troende samlas för att tacka Gud för hans gåva och för att be om hans fortsatta vägledning och kraft i sina liv.

Pingstafton är också en tid för att njuta av gemenskapen med familj och vänner och för att dela glädjen över Andens närvaro och kraft i sina liv. Det är en dag för att fira Guds kärlek och nåd och för att sträva efter att sprida budskapet om hans kärlek till alla människor.


Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Pingstafton? | Vilket datum är Pingstafton? | Datum Pingstafton? | Pingstafton datum?