Nutelladagen 2025Nutelladagen infaller: Onsdag 5 Februari

Visa listan med alla temadagar

NutelladagenNutelladagen är en årlig högtid tillägnad en av världens mest älskade spridbara godsaker - Nutella. Denna läckra choklad- och hasselnötsspridning firas över hela världen den 5 februari varje år, och det är en dag då människor samlas för att njuta av sina favorit Nutella-rätter och dela sin kärlek till denna himmelska delikatess.

Ursprunget till Nutelladagen går tillbaka till 2007 när den italienska bloggaren Sara Rosso utlyste den 5 februari som en dag att fira Nutella. Sedan dess har Nutelladagen blivit alltmer populär och firas nu av miljontals människor över hela världen varje år.

Nutella, som först introducerades år 1964 av den italienska konditorn Pietro Ferrero, har snabbt blivit en av världens mest älskade och ikoniska spridbara godsaker. Dess krämiga konsistens, rika chokladsmak och nötiga undertoner gör den till en perfekt pålägg på bröd, pannkakor, våfflor och mycket mer.

Men Nutella är inte bara en pålägg - det är också en mångsidig ingrediens som kan användas i en mängd olika recept, från Nutella-kakor till Nutella-milkshakes och Nutella-pannkakor. Dess söta och krämiga smak gör den till en favorit bland både barn och vuxna, och dess användningsområden är nästan oändliga.

Nutelladagen är en chans att hylla denna underbara delikatess och all glädje den ger till människor över hela världen. Det är en dag att njuta av Nutella i alla sina former och varianter, att experimentera med nya recept och att dela sin kärlek till denna ikoniska godsak med andra.

Så oavsett om du föredrar att äta Nutella rakt ur burken, att bre den på rostat bröd eller att använda den i dina favoritrecept, så är Nutelladagen en dag att fira och njuta av den ljuvliga smaken av Nutella tillsammans med vänner och familj.


Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Nutelladagen? | Vilket datum är Nutelladagen? | Datum Nutelladagen? | Nutelladagen datum?