Nobeldagen 2024Nobeldagen infaller: Tisdag 10 December

Visa listan med alla temadagar

NobeldagenNobeldagen är en årlig högtid som firas den 10 december för att hedra minnet av Alfred Nobel, uppfinnaren av dynamiten och grundaren av Nobelprisen.

Denna dag är tillägnad att fira och hylla de personer och organisationer som har gjort enastående bidrag till mänskligheten inom områdena fysik, kemi, medicin, litteratur, fred och ekonomi.

Nobelprisen är en av de mest prestigefyllda utmärkelserna i världen och har delats ut sedan 1901. De delas ut i en ceremoni som äger rum i Stockholm, förutom Nobels fredspris som delas ut i Oslo.

På Nobeldagen samlas dignitärer, nobelpristagare och andra prominenta personer för att närvara vid ceremonierna och festligheterna som äger rum runt om i världen.

Det är en dag fylld med glädje och stolthet där man firar de stora bedrifterna och insatserna som har gjorts för att främja vetenskap, litteratur, fred och ekonomisk utveckling.

Nobeldagen är också en dag för eftertanke och reflektion där man funderar över de utmaningar som världen står inför och över hur man kan arbeta för en bättre och mer fredlig framtid för alla.


Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Nobeldagen? | Vilket datum är Nobeldagen? | Datum Nobeldagen? | Nobeldagen datum?