Kristi himmelsfärdsdag 2025Kristi himmelsfärdsdag infaller: Torsdag 29 Maj *
* Dag som byter datum beroende på år

Visa listan med alla temadagar

Kristi himmelsfärdsdagKristi himmelsfärdsdag, även känd som himmelsfärdsdagen, är en kristen helgdag som firas 39 dagar efter påskdagen och minns Jesu himmelsfärd till himlen. Det är en dag av glädje och firande för troende runt om i världen, då de minns och reflekterar över Jesu Kristi himmelska upphöjelse.

Enligt den kristna tron steg Jesus upp till himlen fyrtio dagar efter sin uppståndelse från de döda. Hans himmelsfärd markerar hans seger över döden och hans återvändande till Gud Fadern i himlen, där han sitter vid hans högra sida och förmedlar förbön för mänskligheten.

Kristi himmelsfärdsdag är också en tid för troende att reflektera över betydelsen av himmelsfärden för sin egen tro och för sitt liv. Det är en tid för att komma ihåg att Jesus är närvarande i våra liv även efter sin himmelsfärd och att han fortsätter att vara en källa till tröst, styrka och hopp för dem som tror på honom.

En vanlig tradition som firas under Kristi himmelsfärdsdag är att delta i gudstjänster och andakt för att hedra Jesu himmelska upphöjelse. Det är en tid för lovsånger och bön, då troende samlas för att tacka Gud för hans stora kärlek och nåd och för att be om hans välsignelse och ledning i sina liv.

Kristi himmelsfärdsdag är också en tid för att njuta av gemenskapen med familj och vänner och för att dela glädjen över Jesu seger över döden och hans återvändande till himlen. Det är en dag för att fira hoppet om evigt liv och för att sträva efter att leva i enlighet med Jesu läror och exempel.