Internationella whiskydagen 2025Internationella whiskydagen infaller: Lördag 17 Maj *
* Dag som byter datum beroende på år

Visa listan med alla temadagar

Internationella whiskydagenInternationella whiskydagen är en årlig hyllning till en av världens mest älskade destillerade drycker. Det är en dag för whiskyentusiaster över hela världen att fira och uppskatta mångfalden och skönheten i denna ikoniska dryck.

Whisky, eller whiskey, är en destillerad alkoholhaltig dryck som vanligtvis tillverkas genom att jäsa och destillera kornmalt eller annat spannmål. Den mognas sedan vanligtvis i ekfat, vilket ger den dess karakteristiska smak och färg.

Internationella whiskydagen ger människor en möjlighet att utforska och upptäcka olika typer av whisky från olika regioner runt om i världen. Från de rika och rökiga single malt whiskys från Skottland till de mjuka och söta bourbonerna från USA, finns det en whisky för varje smak och preferens.

Under Internationella whiskydagen genomförs olika evenemang och aktiviteter för att fira denna älskade dryck. Det kan inkludera whiskyprovningar, cocktailtävlingar, whiskyprovningsevenemang och mycket mer.

Det är också en dag för att lära sig mer om whiskyns historia, tillverkningsprocess och olika stilar. Många destillerier erbjuder guidade turer och provningar för att ge människor en inblick i whiskyns fascinerande värld.

Internationella whiskydagen är också en tid för att njuta av whisky tillsammans med vänner och familj och skapa minnen och upplevelser som varar livet ut. Det är en chans att koppla av, njuta av god sällskap och uppskatta den underbara drycken som whisky är.

Genom att fira Internationella whiskydagen kan människor över hela världen dela sin passion för whisky och skapa gemenskap kring denna tidlösa dryck. Oavsett om man är en erfaren whiskyentusiast eller nybörjare, finns det alltid något nytt att lära och upptäcka när det gäller whisky.


Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Internationella whiskydagen? | Vilket datum är Internationella whiskydagen? | Datum Internationella whiskydagen? | Internationella whiskydagen datum?