Internationella popcorndagen 2025Internationella popcorndagen infaller: Söndag 19 Januari

Visa listan med alla temadagar

Internationella popcorndagenInternationella popcorndagen är en årlig fest för att hylla den läckra och knapriga snacken som är popcorn. Det är en dag som firas över hela världen den andra torsdagen i mars varje år, och det är en tid då människor samlas för att njuta av denna enkla men underbara behandling.

Ursprunget till Internationella popcorndagen är något oklart, men det började troligtvis som en informell hyllning till popcornet bland popkulturella entusiaster och biografälskare. Med tiden har dagen blivit alltmer populär och erkänd, och idag firas den inte bara i hemmen utan också på biografer, evenemang och popcornfestivaler över hela världen.

Popcorn har en lång historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Ursprungsbefolkningar i Nordamerika använde popcorn som en viktig matkälla och ceremoniell symbol långt före européernas ankomst. När nybyggare kom till Amerika, introducerades de för popcorn av ursprungsbefolkningen och det blev snabbt en populär behandling bland både amerikaner och européer.

Idag är popcorn en av de mest älskade snacksen över hela världen. Dess enkla men lockande smak, tillsammans med dess knapriga textur och mångsidighet, gör det till ett perfekt val för filmkvällar, fester och till och med som en lätt mellanmål under dagen.

Internationella popcorndagen är en chans att hylla denna underbara behandling och all glädje den ger till människor i alla åldrar. Det är en dag att prova nya smaker och toppingar på dina popcorn, att dela en skål med vänner och familj, och att bara koppla av och njuta av den enkla glädjen av att äta popcorn.

Så oavsett om du föredrar dina popcorn söta, saltade eller kryddade, så är Internationella popcorndagen en dag att fira och njuta av denna knapriga och läckra behandling som har förtrollat människor över hela världen i århundraden.


Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Internationella popcorndagen? | Vilket datum är Internationella popcorndagen? | Datum Internationella popcorndagen? | Internationella popcorndagen datum?