Internationella Nalle Puh-dagen 2025Internationella Nalle Puh-dagen infaller: Lördag 18 Januari

Visa listan med alla temadagar

Internationella Nalle Puh-dagenInternationella Nalle Puh-dagen är en speciell dag tillägnad en av världens mest älskade och ikoniska figurer inom barnlitteraturen - Nalle Puh. Denna dag firas över hela världen den 18 januari varje år, till minne av födelsedagen av A.A. Milnes, skaparen av Nalle Puh, som föddes den 18 januari 1882.

Nalle Puh, den lilla björnen med en stor aptit på honung och ett ännu större hjärta, har förtrollat generationer av barn och vuxna med sina äventyr i Hundradettakerskogen. Skapad av den brittiska författaren A.A. Milne och illustrerad av Ernest H. Shepard, debuterade Nalle Puh första gången år 1926 i boken "Winnie-the-Pooh".

Sedan dess har Nalle Puh blivit en av de mest älskade och ikoniska litterära figurer genom tiderna. Hans enkla och oskuldsfulla syn på världen, tillsammans med hans kärlek till sina vänner och deras äventyr i Hundradettakerskogen, har berört människors hjärtan över hela världen.

Internationella Nalle Puh-dagen är en dag att hylla denna älskade björn och hans tidlösa berättelser. Det är en dag då människor samlas för att läsa Nalle Puh-böcker, titta på filmer och teveserier baserade på hans äventyr, och kanske till och med ha en liten honungsfest till hans ära.

Men Internationella Nalle Puh-dagen är inte bara en dag att fira en söt björn och hans vänner - det är också en dag att hedra den oskuldsfulla glädjen och fantasin hos barndomen. Det är en dag att komma ihåg de enkla glädjeämnena i livet och att återuppleva kärleken till berättelser och äventyr som bara Nalle Puh kan erbjuda.

Så oavsett om du är en långvarig beundrare av Nalle Puh eller nyfiken på att utforska Hundradettakerskogen för första gången, så är Internationella Nalle Puh-dagen en dag att fira den älskade björnen och allt han representerar - vänskap, äventyr och en stor skål honung.


Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Internationella Nalle Puh-dagen? | Vilket datum är Internationella Nalle Puh-dagen? | Datum Internationella Nalle Puh-dagen? | Internationella Nalle Puh-dagen datum?