Internationella LEGO-dagen 2025Internationella LEGO-dagen infaller: Tisdag 28 Januari

Visa listan med alla temadagar

Internationella LEGO-dagenInternationella LEGO-dagen är en speciell dag som firas över hela världen till ära för den ikoniska leksaken som har fört glädje och kreativitet till miljontals barn och vuxna i över 80 år. Denna dag, som infaller den 28 januari varje år, är en tid att hylla LEGO-klossens oändliga möjligheter och den fantasifulla värld den skapar.

Ursprunget till Internationella LEGO-dagen går tillbaka till företagets grundande år 1932 av danska snickaren Ole Kirk Christiansen. LEGO-klossarna, vars namn är en förkortning av de danska orden "leg godt", vilket betyder "lek bra", har sedan dess blivit en av de mest populära och ikoniska leksakerna genom tiderna.

LEGO-klossarna är kända för sin enkelhet och mångsidighet, vilket gör dem till en idealisk leksak för barn i alla åldrar. Genom att kombinera olika klossar kan barn skapa allt från enkla strukturer till komplexa byggnader, fordon och figurer, vilket främjar kreativitet, problemlösning och fantasi.

Men LEGO-klossarna är inte bara en leksak för barn - de har också en stor kultföljning bland vuxna och samlare världen över. LEGO har utvecklat ett brett utbud av temaserier som tilltalar både barn och vuxna, inklusive Star Wars, Harry Potter, Super Heroes och många fler.

Internationella LEGO-dagen är en chans att hylla denna fantastiska leksak och dess kulturella och kreativa betydelse. Det är en dag att återuppliva barndomsminnen, att utforska nya byggprojekt och att dela glädjen med andra LEGO-entusiaster över hela världen.

Så oavsett om du är en långvarig LEGO-fan eller nyfiken på att utforska världen av LEGO för första gången, så är Internationella LEGO-dagen en dag att fira den ikoniska leksaken som har fört glädje och kreativitet till människor i generationer och som fortsätter att inspirera nya generationer av byggare och drömmare.


Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Internationella LEGO-dagen? | Vilket datum är Internationella LEGO-dagen? | Datum Internationella LEGO-dagen? | Internationella LEGO-dagen datum?