Internationella klimakteriedagen 2024Internationella klimakteriedagen infaller: Fredag 18 Oktober

Visa listan med alla temadagar

Internationella klimakteriedagenInternationella Klimakteriedagen är en årlig observans som äger rum den 18 oktober för att öka medvetenheten om klimakteriet och dess påverkan på kvinnors hälsa och välbefinnande.

Denna dag är tillägnad att belysa de fysiska och emotionella förändringar som kvinnor upplever när de går igenom övergångsperioden till menopausen.

Under Internationella Klimakteriedagen genomförs olika aktiviteter och evenemang för att sprida information om klimakteriet, erbjuda stöd och rådgivning till kvinnor som går igenom denna livsfas och att uppmuntra till öppenhet och dialog kring ämnet.

Det är också en dag då man kan reflektera över vikten av att lyssna på och stödja kvinnor i deras upplevelser av klimakteriet samt att arbeta för att främja en hälsosam och positiv inställning till åldrande och kvinnors hälsa.


Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Internationella klimakteriedagen? | Vilket datum är Internationella klimakteriedagen? | Datum Internationella klimakteriedagen? | Internationella klimakteriedagen datum?