Internationella barncancerdagen 2025Internationella barncancerdagen infaller: Lördag 15 Februari

Visa listan med alla temadagar

Internationella barncancerdagenInternationella barncancerdagen är en årlig dag som uppmärksammas för att öka medvetenheten om barncancer och för att hedra de barn som kämpar mot denna sjukdom, samt att hedra minnet av dem som har förlorat sin kamp. Denna dag, som firas den 15 februari varje år, är en tid för att reflektera över det allvarliga problemet med barncancer och för att stödja de familjer som drabbas av denna hjärtskärande sjukdom.

Ursprunget till Internationella barncancerdagen går tillbaka till 2002 när Childhood Cancer International (CCI) först utlyste den 15 februari som en dag för att fokusera på barncancer och dess effekter på barn och deras familjer över hela världen. Sedan dess har dagen blivit alltmer erkänd och firad av organisationer, sjukvårdsföretag och enskilda individer runt om i världen.

Barncancer är en av de mest hjärtskärande och svåraste utmaningarna som ett barn och dess familj kan möta. Det är en obarmhärtig sjukdom som kan påverka barn i alla åldrar och bakgrunder och som kräver intensiv medicinsk behandling och stöd från familj och samhälle.

Internationella barncancerdagen är en dag att hedra de modiga barn som kämpar mot cancer varje dag och att stödja deras familjer i deras kamp. Det är också en dag att öka medvetenheten om barncancer och att arbeta för att förbättra diagnosmetoder, behandlingar och stöd för barn och familjer som drabbas av denna sjukdom.

Genom att öka medvetenheten om barncancer och stödja forskning och behandlingar kan vi göra en verklig skillnad i kampen mot denna fruktansvärda sjukdom. Det är en kamp som kräver engagemang och stöd från hela samhället, och Internationella barncancerdagen är en dag att enas och arbeta tillsammans för att bekämpa barncancer och att ge barn och deras familjer en ljusare framtid.

Så oavsett om du deltar i evenemang och insamlingar för att stödja barncancerforskning och behandlingar, eller om du bara tar en stund för att tänka på de barn som kämpar mot denna sjukdom, så är Internationella barncancerdagen en dag att hedra och att komma ihåg att varje barn förtjänar en chans till ett friskt och lyckligt liv.


Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Internationella barncancerdagen? | Vilket datum är Internationella barncancerdagen? | Datum Internationella barncancerdagen? | Internationella barncancerdagen datum?