Halloween 2024Halloween infaller: Torsdag 31 Oktober

Visa listan med alla temadagar

HalloweenHalloween är en årlig fest som firas den 31 oktober för att hylla den gamla keltiska traditionen Samhain och för att välkomna in höstens övergång till vintern.

Denna festlighet är mest utbredd i länder som har influerats av den keltiska traditionen, inklusive USA, Storbritannien, Irland och Kanada, men har på senare tid blivit alltmer populär runt om i världen.

Under Halloween klär människor i skrämmande kostymer som spöken, häxor, vampyrer och andra övernaturliga varelser. Det är också vanligt att dekorerat sina hem med pumpor, spindelnät, spöken och andra skrämmande dekorationer.

En av de mest kända traditionerna under Halloween är trick-or-treat, där barn går runt i sina grannskap och knackar på dörrar för att få godis. Detta har sitt ursprung i en gammal keltisk sed där människor gav gåvor och offranden för att lugna de onda andarna som tros vandra fritt under Samhain.

Andra populära aktiviteter under Halloween inkluderar att snida pumpor till jack-o'-lanterns, att titta på skräckfilmer, att besöka hemsökta hus eller spökhus, och att delta i olika Halloween-fester och evenemang.

Det är en dag fylld med spänning, skratt och en viss känsla av mystik och övernaturlighet. Oavsett om man tror på de övernaturliga aspekterna av Halloween eller inte, är det en tid för gemenskap och skoj där människor i alla åldrar kan delta och ha roligt.


Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Halloween? | Vilket datum är Halloween? | Datum Halloween? | Halloween datum?