Fars dag 2024Fars dag infaller: Söndag 10 November *
* Dag som byter datum beroende på år

Visa listan med alla temadagar

Fars dagFars dag är en tid att fira och hedra fädernas betydelse i våra liv, deras kärlek, stöd och vägledning. Det är en årlig hyllning till alla pappor runt om i världen, en dag som ger oss möjlighet att reflektera över och tacka för de många sätt som fäder berikar våra liv.

Historien bakom Fars dag sträcker sig tillbaka till början av 1900-talet. I likhet med Mors dag var det en kraftfull vision som ledde till skapandet av denna högtid. Den första officiella Fars dag firades i USA 1910, efter en idé från Sonora Smart Dodd. Hon ville hedra sin egen far, en krigsveteran som hade uppfostrat henne och hennes syskon ensam efter moderns död.

Sedan dess har Fars dag blivit en viktig del av vår kulturella kalender och firas över hela världen på olika datum och med olika traditioner. Det är en dag för att visa uppskattning för pappors kärlek, engagemang och uppoffringar, oavsett om de är närvarande i våra liv eller lever i våra minnen.

Att fira Fars dag kan ta många former, från att ge gåvor och kort till att tillbringa kvalitetstid tillsammans med familjen. Men det viktigaste är att det ger oss en möjlighet att tacka och hedra de män som har format och påverkat oss på så många sätt.

Fars dag är inte bara en dag för att fira individuella fäder; det är också en tid att reflektera över betydelsen av faderskap som en helhet. Det är en tid att fira och stödja alla män som tar på sig rollen som fäder, oavsett om de är biologiska, adoptiva eller på andra sätt.

På Fars dag hyllar vi inte bara de män som har spelat en direkt roll i våra liv; vi erkänner också den viktiga roll som fäder spelar i samhället som helhet. Genom sin kärlek, vägledning och stöd hjälper fäder till att forma och bygga upp framtiden för nästa generation.


Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Fars dag? | Vilket datum är Fars dag? | Datum Fars dag? | Fars dag datum?