Chokladmuffins dag 2024Chokladmuffins dag infaller: Fredag 18 Oktober

Visa listan med alla temadagar

Chokladmuffins dagChokladmuffinsens dag är en årlig händelse som firas den 18 oktober för att hylla den ljuvliga kombinationen av choklad och muffins.

Denna dag är tillägnad att njuta av den saftiga och chokladiga smaken av chokladmuffins och att dela dem med vänner, familj och kollegor.

Chokladmuffins är en populär dessert och fikarätt som uppskattas av människor i alla åldrar. De är perfekta att servera vid olika tillfällen, från fikastunder till kalas och andra festliga tillställningar.

På Chokladmuffinsens dag är det vanligt att baka och äta chokladmuffins i olika varianter och smakkombinationer. Det kan vara allt från klassiska chokladmuffins med chokladbitar till mer kreativa tolkningar med olika fyllningar och toppingar.

Det är en dag fylld av glädje och sötsaker där man kan unna sig något gott och njuta av den underbara smaken av chokladmuffins.

För att baka chokladmuffins följer här ett enkelt recept:

  1. Blanda 2 dl vetemjöl, 1 dl socker, 2 msk kakao, 1 tsk bakpulver och en nypa salt i en bunke.
  2. I en annan skål, vispa ihop 1 dl mjölk, 1 ägg och 50 g smält smör.
  3. Häll mjölblandningen i äggsmeten och rör försiktigt tills allt är väl blandat.
  4. Rör ner 100 g hackad choklad i smeten.
  5. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ugnen på 175 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills muffinsarna är genomgräddade.
  6. Låt muffinsarna svalna och njut av dem som de är eller med en klick vispad grädde på toppen!

Vanliga sökningar efter denna sida är:
När är Chokladmuffins dag? | Vilket datum är Chokladmuffins dag? | Datum Chokladmuffins dag? | Chokladmuffins dag datum?