Namnsdag idag 3 Augusti


Nedan beskrivs namnet Tage och dess betydelse från flera olika källor. Här finns också Tages namnsdag.

Isof är en Svensk myndighet och betyder Institutet för folk och språkminnen och är den bäst faktabaserade källan.
Sv.Ak är Svenska Akademin som arbetar med det svenska språket.
AI är artificiell intelligens och den ska tas med en nypa salt när det gäller sanningshalten men den finns med för den nyfiknes skull.

TageTage har namnsdag den 3 Augusti
Källa: Isof

Tage är ett nordiskt namn, ursprungligen ett danskt binamn, forndanskt Taki ’den som står som garant, borgensman’, bildat till verbet taka ’taga’.
I Skåne började namnet användas redan under senare hälften av 1400-talet men i det övriga Sverige först efter förra sekelskiftet.
Kända namnbärare var bland annat statsminister Tage Erlander (1901–1985) och underhållaren Tage Danielsson (1928–85).


Källa: Sv.Ak

Nordiskt namn med bet. ’borgensman’ eller ’mottagare’.


Källa: AI
Namnet Tage härstammar från det nordiska språket och har en gammal och stark historia. Det anses vara en kortform av namn som börjar på "Tag-". Tage betyder ofta "dagen" eller "dagens gud" och kan ha koppling till solen och ljuset. Namnet Tage för tankarna till en person som är energisk, positiv och strålar av glädje. Tage är en person som sprider värme och optimism omkring sig. Med sitt karismatiska sätt drar Tage till sig människor och skapar en positiv atmosfär var hen än befinner sig. Tage är en person som är aktiv, äventyrlig och älskar att vara social. Namnet Tage har en stark personlighet och en stark vilja att göra världen lite ljusare för alla runt omkring sig.
Visa listan med alla Svenska namn
Visa namnsdagskalendern
Vanliga sökningar efter denna sida är:
Vem har namnsdag 3 Augusti? | När har Tage namnsdag? | Vilket datum har Tage namnsdag? | Namnsdag Tage | Tage namnsdag | Tage namn