Namnsdag idag 8 Juli


Nedan beskrivs namnet Kjell och dess betydelse från flera olika källor. Här finns också Kjells namnsdag.

Isof är en Svensk myndighet och betyder Institutet för folk och språkminnen och är den bäst faktabaserade källan.
Sv.Ak är Svenska Akademin som arbetar med det svenska språket.
AI är artificiell intelligens och den ska tas med en nypa salt när det gäller sanningshalten men den finns med för den nyfiknes skull.

KjellKjell har namnsdag den 8 Juli
Källa: Isof

Kjell är ett nordiskt namn, dels en sammandragen form av Kettil , dels en ursprunglig smekform till namn på ‑ kel , ‑ kil , t.ex.
Eskil , Torkel .


Källa: Sv.Ak

Nordiskt namn, yngre form av Kettil ’hjälm’ (samma ord som kittel).


Källa: AI
Namnet Kjell är av nordiskt ursprung och är en kortform av det fornnordiska namnet Kettil, som betyder "kittel" eller "kittelbärare". Namnet Kjell är en populär namnform i Sverige och Norge och har funnits i bruk sedan medeltiden. Kjell är ett starkt och maskulint namn som förknippas med egenskaper som mod, styrka och pålitlighet. Personer med namnet Kjell beskrivs ofta som jordnära, pålitliga och lojala vänner. Namnet har en robust klang och ger associationer till naturen och det nordiska landskapet. Kjell är ett namn som signalerar en person med djup karaktär och en stark koppling till sin historia och sina rötter.
Visa listan med alla Svenska namn
Visa namnsdagskalendern
Vanliga sökningar efter denna sida är:
Vem har namnsdag 8 Juli? | När har Kjell namnsdag? | Vilket datum har Kjell namnsdag? | Namnsdag Kjell | Kjell namnsdag | Kjell namn