Namnsdag idag 6 Juli


Nedan beskrivs namnet Jessika och dess betydelse från flera olika källor. Här finns också Jessikas namnsdag.

Isof är en Svensk myndighet och betyder Institutet för folk och språkminnen och är den bäst faktabaserade källan.
Sv.Ak är Svenska Akademin som arbetar med det svenska språket.
AI är artificiell intelligens och den ska tas med en nypa salt när det gäller sanningshalten men den finns med för den nyfiknes skull.

JessikaJessika har namnsdag den 6 Juli
Källa: Isof

Jessika är ett omdiskuterat namn.
Det har föreslagits vara en engelsk form av hebreiskans Jiska , av okänd betydelse, senare tolkat som ’han (Gud) betraktar; spejare’.
Det har också ansetts vara skapat av William Shakespeare, hos vilken Jessica är dotter till Shylock i The Merchant of Venice (ca 1596 ”Köpmannen i Venedig”).


Källa: Sv.Ak

Bibliskt namn, innehållande det hebreiska ordet för ’gud’.


Källa: AI
Namnet Jessika är en variant av namnet Jessica, som är av hebreiskt ursprung och betyder "Guds nåd". Namnet Jessika är en modernare stavning av Jessica och har blivit populärt under senare år. Personer med namnet Jessika beskrivs ofta som kreativa, självständiga och energiska. De är vanligtvis sociala och utåtriktade, och har en förmåga att sprida glädje omkring sig. Namnet Jessika förknippas också ofta med en person som är passionerad och målinriktad i allt hon gör. Sammantaget är Jessika ett vackert namn med en stark och positiv klang.
Visa listan med alla Svenska namn
Visa namnsdagskalendern
Vanliga sökningar efter denna sida är:
Vem har namnsdag 6 Juli? | När har Jessika namnsdag? | Vilket datum har Jessika namnsdag? | Namnsdag Jessika | Jessika namnsdag | Jessika namn