Namnsdag idag 6 Juli


Nedan beskrivs namnet Esaias och dess betydelse från flera olika källor. Här finns också Esaiass namnsdag.

Isof är en Svensk myndighet och betyder Institutet för folk och språkminnen och är den bäst faktabaserade källan.
Sv.Ak är Svenska Akademin som arbetar med det svenska språket.
AI är artificiell intelligens och den ska tas med en nypa salt när det gäller sanningshalten men den finns med för den nyfiknes skull.

EsaiasEsaias har namnsdag den 6 Juli
Källa: Isof

Esaias är den grekiska formen av namnet på den gammaltestamentlige profeten Jesaja, till hebreiskans Jesha‘jahû ’Jahve hjälper (frälser)’.


Källa: Sv.Ak

Grekisk form av ett hebreiskt namn med bet. ’Jahve är hjälp’.


Källa: AI
Namnet Esaias är av hebreiskt ursprung och har betydelsen "frälsning från Gud". Det är en variant av namnet Jesaja och har en stark koppling till den bibliska profeten med samma namn. Esaias är ett ovanligt namn i Sverige men har en klassisk och tidlös klang. Namnet associeras ofta med visdom, styrka och hopp. Personer med namnet Esaias anses vara intelligenta, ambitiösa och inspirerande. Namnet har en poetisk klang och kan förknippas med en person med en stark tro och en förmåga att guida andra. Esaias är ett namn som bär på en djupare mening och kan vara en vacker och unik val för föräldrar som letar efter ett speciellt namn till sitt barn.
Visa listan med alla Svenska namn
Visa namnsdagskalendern
Vanliga sökningar efter denna sida är:
Vem har namnsdag 6 Juli? | När har Esaias namnsdag? | Vilket datum har Esaias namnsdag? | Namnsdag Esaias | Esaias namnsdag | Esaias namn